Lad os sejle din båd til Middelhavet

Til  Frederiksværk Sejlklub/Formand Jan Leth Svendsen

Vi skriver til dig, da vi gerne vil leje en båd i ca. 10 uger i perioden medio april – ulitimo juni 2020

Vi er 2 gode venner, der gerne vil sejle ´foråret i møde´ på de europæiske floder og kanaler fra Nord til syd (fra ca. Kiel/Lübeck til ca. Marseille).

Vi er – to ingeniører – der er på vej til at blive pensioneret, og som gerne vil udleve denne ´gamle´ drøm.

Vi har dog ikke nogen båd at sejle i (motor eller sejl), og vi er heller ikke tidligere sejlere. Dog har vi afprøvet såvel sejl-evner som de franske floder og kanaler med tilhørende sluser ved hjælp af en lejet båd.

Derfor vil vi høre, om der er nogen af medlemmerne i din sejlklub, der har lyst til /mulighed for at leje os en båd ´til to personer´ i ovennævnte periode til en ´one-way´ tur ned gennem Europas vandveje. Vi skriver allerede nu ud om  dette (som skal ske i 2020), da dine medlemmer nok skal bruge lidt tid til at omsætte deres drøm til virkelighed.

Vi har selvfølgelig begge to duelighedsbevis, speedbådsbevis og kanal-bevis til de europæiske vandveje inden afrejse.

Båd – ´ønske´: maks 15 meter lang og skal kunne komme under broer over kanaler – ca- 2 meter – samt ikke have større dyb-gang end ca. 1½ meter. Med hensyn til motorkraft (vi skal ikke sejle med sejl) skal der være så meget overskud, at man kan manøvrere sikkert på floder og kanaler. Desuden skal der være mindst 2 sovepladser, køkken og toilet med ´bad´. Udgangspunktet for pris: op til ca. 50.000 dkr. (afhænger af såvel forsikringer, vedligehold, evt. reparationer undervejs, leveringssted og afleveringssted for båden og andet – forbrug undervejs er selvfølgelig ud over lejeprisen).

Så hvis nogen af dine medlemmer har tænkt sig en sommerferie i egen båd i f.eks. Middelhavet i sommeren 2020, og gerne vil have nogen til at sejle den dertil – så er vi klar.

Vi ser frem til at høre fra dig eller en af dine medlemmer.

Med venlig hilsen

Jesper Bjaaland Larsen og Lars Thymark

Jesper: e-mail jibjaaland@gmail.com , mobilnr. 23340647

Lars: e-mail thymark.lars@gmail.com, mobilnr 30755725