Test og affyring af nødraketter og blus

Den 1. juni 2018 kl. 17:45 havde aktivitetsudvalget i samarbejde med  Dansk Søredningsselskab fra Lynæs, arrangeret demonstration i brugen af nødraketter og nødsudstyr.

Michael Christiansens billede.

Alle medlemmer var inviteret til at se på, og samtidig prøve at fyre eget ‘gammelt krudt’ af. Ca. 30 var mødt op, og gammelt krudt var der åbenbart rundt omkring i bådene! Det ældste var fra engang i 80’erne (sidste århundrede :-)). Forunderligt nok var der kun en enkelt forsager, så med korrekt opbevaring klarer de sig i lang tid.

Undertegnedes nyindkøbte fra 2017, har påtrykt udløbsdato i 2020. Mange af de gamle var uden udløbsdato. Det er selvfølgelig altid en smagssag, om man vil løbe risikoen. Nogle pladerede også for, at de medbragte så mange gamle raketter, at der nok skulle være en enkelt der virkede. Man må så håbe behovet opstår på en solskinsdag, placeret på en badebro, så man har tid og tålmodighed til at prøve sig frem…

Inden grillen, sejlersnakken, vinen og alt det andet, fortalte Lynæs Søredning om deres arbejde.

For 550 kr. om året i medlemskabskontingent, kan man få hjælp i hele Norden, hvis man står på grund, motoren svigter eller lignende. Læs mere her: https://dsrs.dk/dsrs-lynas

Endnu et success-fuldt og relevant arrangement fra Aktiviteetsudvalget

 

/Jan Leth Svendsen

Formand.